Zoek op land, regio of reis

×

De Camino del Cid route...

In de voetsporen van Rodrigo Díaz de Vivar

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Trek uw ridderharnas aan en volg de route die de bekende Rodrigo Diaz de Vivar, beter bekend als 'El Cid', eeuwen geleden aflegde

Vanaf 924,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

900 jaar geleden vocht El Cid zich een weg van Burgos naar Valencia. Een 1000 kilometer lange veldtocht waarbij vele Moren het leven lieten. Vandaag El Cid volgend, zien we bruggen, poorten en kastelen uit zijn tijd. En wat ook niet verdwenen is: de ruige natuur, smakelijk eten en veel, heel veel ruimte...

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid- Lerma, Parador de Lerma, 192 km
Dag 2: Lerma, Parador de Lerma - Soria, Parador de Soria, 130 km
Dag 3: Soria, Parador de Soria
Dag 4: Soria, Parador de Soria - Siguenza, Parador de Siguenza, 113 km
Dag 5: Siguenza, Parador de Siguenza - Teruel, Parador de Teruel, 186 km
Dag 6: Teruel, Parador de Teruel - El Saler, Parador de El Saler, 164 km
Dag 7: El Saler, Parador de El Saler
Dag 8: El Saler, Parador de El Saler - Luchthaven Valencia, 28 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Laat de vakantie maar beginnen!

U vliegt naar Madrid. Op de luchthaven van Madrid staat uw huurauto voor u klaar waarmee u vervolgens richting Burgos rijdt. Uw vakantie gaat nu officieel van start!

Vanavond overnacht u in de Parador de Lerma.

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Lerma, 192 km

Dag 2 - 3: Soria, de stad uit de gedichten

Vanuit Lerma rijdt u naar Soria. Soria ligt voor het grootste gedeelte op de rechteroever van de Río Duero. Het was ooit de belangrijkste stad voor het schapenfokkersgilde en werd bezongen in de gedichten van Bécquer en Machedo. Het is een kleine provinciehoofdstad met een fraai plein. De monumenten als het Monasterio de San Juan de Duero, het Ermita de San Saturio, de kathedraal de San Pedro, het Palacio de los Condes, de Iglesia de Santo Domingo en de Iglesia de San Juan de Rabanera zijn allemaal goed onderhouden. In het stadspark vindt u de ruïnes van een Romeinse vesting. Vanuit Soria kunt u ook een bezoek brengen aan de historische plaats El Burgo de Osma of aan het natuurpark van Rio Lobos. Ten noorden van Soria vindt u de ruïnes van Numantia, waar de Keltiberiërs in 133 voor Christus een jaar lang de Romeinen wisten te weerstaan, maar tenslotte de stad en zichzelf in brand staken.

U overnacht in de Parador de Soria

Route: Lerma - Soria, 130 km

Dag 4: Overnachten in een kasteel in Siguenza

Vanuit Soria vervolgt u uw reis richting Siguenza. U overnacht in de Parador de Siguenza. Deze parador, die uitkijkt over Siguenza, is gevestigd in een imposant middeleeuws kasteel, gelegen in een Arabisch fort dat gebouwd is op de resten van een Romeinse nederzetting. Slenter door de historische stad en bezoek de Romaanse kathedraal, maar vergeet ook vooral niet te genieten van deze zeer bijzondere parador.

Route: Soria - Siguenza, 113 km

Dag 5: De veroveringen van Teruel

Vanuit Siguenza rijdt u naar Teruel, de stad van de mudejarstijl. Eventueel kunt u ook een bezoek brengen aan het nabij gelegen bergdorp Albaracin. Teruel werd ooit de Romeinen veroverd op de Keltiberiërs, die de stad Turba noemden. Tijdens de Reconquista werd de stad heroverd door Alfonso II, maar er bleven nog veel moslims vreedzaam in de stad wonen. Dit is de reden dat de stad nog veel fraaie mudéjar-torens heeft en dat bijvoorbeeld de kathedraal is voorzien van kleurrijk mudéjar-werk. De fraaiste mudéjar-torens zijn de San Salvador en de San Martin. Teruel stond bekend om zijn keramiek, waarvan een prachtige collectie te bezichtigen is in het Museo Provincial.

U brengt de nacht door in de Parador de Teruel.

Route: Siguenza - Teruel, 186 km

Dag 6 - 7: Ontdek Valencia

Vandaag rijdt u richting Valencia en El Saler. Vlakbij El Saler vindt u ook het natuurpark van Albufera. We raden u aan om overdag Valencia te bezoeken en in de namiddag het nationale park, waar u van een prachtige zonsondergang kunt genieten. U kunt natuurlijk ook heerlijk ontspannen aan het strand en/of een balletje slaan op de nabijgelegen golfbaan.

U overnacht in de Parador Nacional de El Saler.

Route: Teruel - El Saler, 164 km

Dag 8: Vol verse herinneringen naar Amsterdam

Vanochtend ontbijt u in hotel. Vanuit El Saler rijdt u richting het vliegveld van Valencia waar u op de luchthaven uw huurauto weer kunt inleveren. U vliegt terug naar huis.

Route: El Saler - Luchthaven Valencia (inleveren huurauto), 28 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Lerma, Parador de Lerma
2 nachten Soria, Parador de Soria
1 nacht Siguenza, Parador de Siguenza
1 nacht Teruel, Parador de Teruel
2 nachten El Saler, Parador de El Saler

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Lerma

De Parador van Lerma heeft een prominente plaats in de charmante stad Lerma. Gevestigd in een opvallend 17e-eeuws paleis, gebouwd als vakantieverblijf voor koning Philips III, dat is omgebouwd tot een uniek hotel met een grote centrale binnenplaats. De Parador ligt op het hoogste punt van de stad Lerma en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De kamers zijn voorzien van een telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel is voorzien van receptie, lobby, bar, winkeltje, sauna, overdekt zwembad, garage en restaurant waar streekgerechten geserveerd worden.

Parador de Soria

De hooggelegen Parador ligt op een adembenemende locatie vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op het monumentale stadje, de vallei en de rivier de Douro, die hier vlakbij ontspringt. In Sorio zijn een aantal schitterende romaanse kerken, waarvan sommige gothische of byzantijnse invloeden hebben. Via de Sierra de la Demanda kunt u de klooster- en wijnroute volgen van de Rioja. Sportliefhebbers komen hier ook aan hun trekken. In de onmiddellijke omgeving kunt u wandelen, bergbeklimmen, spelonken verkennen, kayakken of kanovaren op de Douro. Op 8 km afstand ligt een golfbaan. De kamers hebben een warm interieur met houten vloeren. De kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamers beschikken over een bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar, internetaansluiting, lift, winkeltje, airconditioning, onbewaakte parkeerplaatsen en een overdekt zwembad. Het ontbijt is in buffetvorm. Het restaurant is modern ingericht en heeft een schitterend uitzicht over de stad en de bergketen Picos de Urbíon. Men serveert er typische gerechten van producten uit de Castiliaanse keuken.

Parador de Siguenza

Deze Parador is zeer rustig gelegen te midden van prachtige natuur. Het historische stadje Siguenza is zeer de moeite waard om te bezoeken. De vele historische elementen in het interieur en de vertrekken geven het gevoel alsof de tijd is stil blijven staan. De schitterende details maken van de Parador een plaatje. De afstand naar het station bedraagt ca 3 km. De ruime, aantrekkelijke kamers zijn ingericht naar Castiliaanse stijl, sommigen met hemelbed en een terras. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, verwarming, air conditioning, televisie, canal plus, internetaansluiting, satelliet tv, kluisje, muziek en een minibar. Uitstekend restaurant serveert gerechten waaronder kabeljauw met champignons en kaas en geroosterde geit. Tevens is er een lift, winkel, vergaderzaal, mogelijkheid valuta wisselen en een tuin.

Parador de Teruel

De Parador ligt net buiten het oude gedeelte van de stad Teruel, op ca 2 km van het centrum. De torens van de kathedraal en van de kerken San Salvador, San Martin en San Pedro zijn bijzondere voorbeelden van Mudejarkunst en staan op de Werelderfgoedlijst. Rondom de Plaza del Torico vindt men een aantal panden in Art nouveau-stijl uit het begin van de 20e eeuw. Er zijn ook nog resten van een aquaduct uit de 16e eeuw, het aquaduct de los Arcos. Op 4 km afstand ligt Dinópolis, een themapark over dinosaurussen. Albarracin, met een fraaie Plaza Mayor, ligt op 29 km en u rijdt erheen door de mooie natuur van de Serranía de Albarracin. U kunt in de omgeving ook paardrijden en skiën in het winterseizoen. De aantrekkelijke kamers zijn voorzien van telefoon, TV en minibar. De badkamers beschikken over bad of douche en toilet. De Parador heeft een receptie, bar, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten, lift, garage, airconditioning en onbewaakte parkeerplaatsen. In de mooi aangelegde tuin zijn een zwembad en een tennisbaan. Het ontbijt is in buffetvorm. In het uitstekende restaurant serveert men de heerlijkste gerechten.

Parador de El Saler

De Parador van El Saler is gelegen aan de beroemde en gelijknamige golfbaan, in het natuurreservaat van Albufeira aan de kust. De El Saler golfbaan is één van de top 10-golfbanen in Spanje. U kunt ook natuurreservaat Albufeira verkennen, waar een variëteit aan planten en dieren te vinden is. De stad Valencia ligt op slechts 18 km afstand. De El Saler golfbaan is één van de top 10-golfbanen in Spanje. De stad Valencia ligt op slechts 18 km afstand. De kamers zijn comfortabel en voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamer heeft bad of douche en toilet. Het hotel heeft een parking, receptie, bar, salons, lift, winkeltje en streek restaurant. Behalve de reeds genoemde golfbaan is er een sauna, zwembad en een voetbalveld.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips