Zoek op land, regio of reis

×

De Reino de Leon route...

Ontdek het middeleeuwse koninkrijk León

Fly-drive| 4 dagen | Spanje

Ga tijdens deze reis terug in de tijd in een vorstendom ten noorden van de Spaanse Hoogvlakte

Vanaf 474,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 07/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 4 dagen | Spanje

Deze reis laat u kennis maken met de steden León, Zamora en Salamanca, van oudsher gelegen in het koninkrijk León. Tijdens deze reis ontdekt u dit middeleeuwse christelijke vorstendom gelegen in het noordwesten van het Iberisch Schiereiland.

Het Castiliaans Scheidingsgebergte splitst de Spaanse Hoogvlakte in tweeën. De noordelijke helft, waar deze rondreis plaatsvindt, bestaat uit de middeleeuwse rivalen Castilië en Leon, in de elfde eeuw verenigd door Ferdinand I. Het nieuwe koninkrijk was één van de drijvende krachten achter de Reconquista, hetgeen deels de overdaad aan kastelen in deze regio verklaart; dorpen en steden werden versterkt door zowel de Moren als de christenen om zich tegen elkaar te beschermen. De meeste kastelen zijn desalniettemin van na de Reconquista en zijn gebouwd als adellijke onderkomens, zonder militaire functie. Deze kastelen, maar ook andere onschatbare bouwwerken, konden bekostigd worden door een florerende wolhandel en, uiteraard, de inkomsten uit de Nieuwe Wereld.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid- León, Parador de León, 351 km
Dag 2: León - Zamora, Parador de Zamora, 141km
Dag 3: Zamora - Salamanca, Parador de Salamanca, 73 km
Dag 4: Salamanca - Luchthaven Madrid, 230 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: De voormalige hoofdstad León

Na aankomst op de luchthaven van Madrid haalt u uw huurauto op en rijdt u noordwaarts via Tordesillas en Benavente naar León. Deze historische stad, ooit door de Romeinen gesticht als legerplaats, was in de middeleeuwen de hoofdstad van het koninkrijk León. In 1037 werd het door Ferdinand I verenigd met aartsrivaal Castilië. Samen vormden ze de drijvende kracht achter de Reconquista en daarmee dus ook achter de Spaanse Inquisitie. De grootste bezienswaardigheid van León is de gotische kathedraal, en dan met name de gebrandschilderde ramen. De Basilica de San Isidoro met zijn Panteon Real waar zo'n 20 vorsten hun laatste rustplaats hebben gevonden, is een goede tweede. Maar er is in León veel meer moois te zien. In de steegjes in het schilderachtige centrum rondom het Plaza Mayor vindt u vele cafés, kerken en oude herenhuizen.

Uw hotel, een eersteklas voorbeeld van Spaanse renaissance bouwkunst, heeft ook een zeer rijke historie. Dit hotel, van oorsprong Hostel de San Marcos, werd in de 12e eeuw gesticht als onderdak voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. Het huidige gebouw, waarvan de bouw startte begin 16e eeuw, was het hoofdkwartier van de Ridders van Santiago. Het grootste deel wordt nu ingenomen door de Parador de Leon *****, uw verblijf voor de komende nacht. De suites liggen in het oorspronkelijke gebouw, de overige kamers in het recenter toegevoegde bijgebouw.

Route: Madrid (ophalen huurauto) - León, 351 km

Dag 2: Turbulente geschiedenis in Zamora

Na León rijdt u verder naar Zamora. Door de ligging aan de grensrivier de Duero is Zamora vaak het strijdtoneel geweest van interne en grensconflicten. De stad werd beurtelings door christelijke en moslim partijen bezet en heroverd. Later herhaalde zich dat in de strijd om de hegemonie van Castilië. Zamora werd al vroeg bewoond en de Romeinen lieten er hun opmerkelijke bruggen achter. De Arabieren herbouwde de stad naar eigen tradities en de Christenen lieten wel achttien romaanse kerken achter. De kathedraal is één van die kerken en werd een paar keer herbouwd. Ze ligt niet zoals gebruikelijk in het centrum, maar meer westelijk op de vestingheuvel van de stad. Naast de kathedraal staat het bisschoppelijk paleis dat verbonden is met de 12e-eeuwse stadspoort Puerta de Olivares. Achter de kerk vindt u de resten van een castillo dat talloze verbouwingen heeft ondergaan. De Iglesia de San Idelfonso en de Iglesia de la Magdalena zijn typerend voor de Zamoraanse bouwkunst. Niet ver van Zamora, 33 km oostelijk, ligt Toro, midden in een belangrijk wijngebied.

De Parador van Zamora ligt in het historische centrum, aan de rechteroever van de Duero en aan het begin van de Castiliaanse westelijke hoogvlakte. Het is gebouwd op de fundamenten van een Romeins fort. De kloostergang en de galerij met hun enorme ramen zijn toegevoegd aan het binnengedeelte van het hotel. Het schitterende interieur met wandtapijten en wapens en de uiterst elegante kamers met historische sfeer zijn een ware aanrader voor een aangenaam verblijf.

Route: Leon - Zamora, 141 km

Dag 3: Struinen door werelderfgoedstad Salamanca

Vandaag stapt u in de auto voor het volgende juweeltje van de reis, Salamanca, een Werelderfgoedstad. Deze voormalige nederzetting uit de pre-romeinse tijd viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De meeste bezienswaardigheden staan in het centrum en zijn heel goed te voet te verkennen, zoals de universiteit, het Plaza Mayor en de oude en nieuwe kathedraal. Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, overigens één van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.

Uw hotel, de Parador van Salamanca ****, ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad.

Route: Zamora - Salamanca, 73 km

Dag 4: Terug naar huis

Helaas, het zit er weer bijna op. Na het ontbijt rijdt u terug naar Madrid. Uw huurauto levert u in op het vliegveld van Madrid.

Route: Salamanca - Luchthaven Madrid (inleveren huurauto), 230 km

Overnachtingen 4-daagse reis

1 nacht León, Parador de León
1 nacht Zamora, Parador de Zamora
1 nacht Salamanca, Parador de Salamanca

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Leon

De Parador van Léon - Hostal de San Marcos, is gelegen aan een groot plein in het centrum van de stad Leon en is gevestigd in het indrukwekkende 16e-eeuwse San Marcos-klooster, één van de mooiste Renaissance gebouwen van Spanje. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht, en voorzien van telefoon, televisie, kluisje, minibar en een volledig ingerichte badkamer. Het hotel beschikt over een receptie, lounge, lift, bar, airco, internet en een prachtige tuin in de oude kloostergang. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Parador de Zamora

Een prachtig Renaissance stadspaleis dat is omgebouwd tot een 4-sterren boetiekhotel. Het biedt intieme Spaanse grandeur, denk aan grote salons, een fijne bar een openlucht zwembad en stijlvolle en royale kamers. Na het inchecken raden we je aan de oude stad te verkennen.

Parador de Salamanca

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad. De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd. Tot slot biedt Parador de Salamanca gratis parkeergelegenheid en gratis internet.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips