Zoek op land, regio of reis

×

Paradores Noord en Midden Spanje...

Volop variatie in Noord- en Midden-Spanje

Fly-drive | 8 dagen | Spanje

Ontdek tijdens deze fly-drive de heerlijke kust, de prachtige natuur en de bruisende cultuur van het midden en noorden van Spanje.

Vanaf 1268,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 26/06/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Kust, natuur en cultuur in het kwadraat; veelzijdiger, binnen het tijdsbestek van een week, kunnen we het voor u niet maken. Vanuit Bilbao voert deze route u langs de kust van Noord-Spanje, door het grootste nationale park van Europa, via Léon naar de op een hoogvlakte gelegen werelderfgoedsteden Salamanca en Ávila, naar Madrid. U gaat waarschijnlijk tijd te kort komen, maar wat let u om nog eens terug te gaan of de reis te verlengen?

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Bilbao (huurauto ophalen) - Santillana del Mar, Parador de Santillana del Mar, 132 km
Dag 2: Santillana del Mar - Cangas de Onis, Parador de Cangas, 113 km
Dag 3: Cangas de Onis - Benaventa, Parador de Benavente, 240 km
Dag 4: Benavente - Salamanca, Parador de Salamanca, 150 km
Dag 5: Salamanca , Parador de Salamanca
Dag 6: Salamanca - Ávila, Parador de Ávila, 90 km
Dag 7: Ávila, Parador de Ávila
Dag 8: Ávila - Luchthaven Madrid, 144 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Ontdek het prachtige Santiliana del Mar

Na aankomst op de luchthaven van Bilbao haalt u uw huurauto op. Mocht u het spectaculaire Guggenheim Museum in Bilbao willen bezoeken, dan adviseren wij u, indien mogelijk, een vroege vlucht te kiezen. Anders pakt u de A8, de kustroute richting Santiliana del Mar dat, in tegenspraak met zijn naam, niet aan zee gelegen is. Met zijn goudkleurige stenen huizen uit de 15e tot 17e eeuw, is het één van de mooiste steden van Spanje. De stad is ontstaan rond het romaanse klooster La Colegiata, destijds een belangrijk pelgrimscentrum. Wandel ook even naar het charmante Plaza Mayor.

U overnacht in de moderne, maar zeer charmante Parador de Santiliana del Mar ***.

Route: Bilbao (ophalen huurauto) - Santiliana del Mar, 130 km

Dag 2: Stap in de schitterende wereld van Picos de Europa

NB: Voor liefhebbers van prehistorische kunst bevinden zich vlakbij Santiliana de Cuevas de Altamira, ontdekt in 1869 en in 1985 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Deze kunst wordt tot de mooiste van de wereld gerekend en bestaat o.a. uit gravures en tekeningen uit 18.000 voor Christus. Ter bescherming van de schilderingen kunnen de grotten slechts beperkt worden bezocht. Er is schriftelijke toestemming nodig, dus check ruim voor uw vertrek de website voor de voorwaarden.

Lukt het niet? Wees dan niet getreurd; Cangas de Onis, uw volgende stop, is de toegangspoort tot de schitterende Picos de Europa, het grootste nationale park van Europa. Het dankt zijn naam aan de zeelieden voor wie de bergtoppen, als ze naar huis terugkeerden, symbool stonden voor "bijna thuis". Het park bestaat uit zeer diverse landschappen, is rijk aan flora en fauna en de wegen zijn goed. Bij het bureau voor toerisme in Cangas kunt u informatie krijgen over wandelingen en georganiseerde tours, maar ook over routes die u met uw eigen auto kunt afleggen. Als u de foto's op de websites van Cangas en Picos bekijkt, dan begrijpt u dat u dit park niet mag overslaan.

Uw hotel, de prachtige Parador de Cangas de Onis ****, is schitterend gelegen in een groene omgeving, aan de oever van de Sella, omringd door de toppen van de Picos de Europa. Het is gehuisvest in een voormalig klooster uit de 12e eeuw, het San Pedro de Villanueva klooster, dat al sinds 1907 tot nationaal Spaans monument is verklaard.

Route: Santiliana del Mar - Cangas de Onis, 115 km

Dag 3: Neem een duik in het verleden

Vandaag gaat u op weg naar Léon. Als u de N625 neemt richting Riano, rijdt u door de schitterende Desfiladero de los Beyos. Deze diepe kloof met zijn hoge kalkstenen rotsen, waardoor de Rio Sella stroomt, slingert zich 10 kilometer lang door de bergen. Riano zelf ligt aan een stuwmeer. Hoewel de geschatte reistijd voor deze hele route naar Léon ongeveer twee en een half uur is, adviseren wij u een uurtje extra in te calculeren om de vele vergezichten vast te leggen met uw fototoestel. Leon, ooit door de Romeinen gesticht als legerplaats, werd in de middeleeuwen hoofdstad van het koninkrijk Léon. In 1037 werd het door Ferdinand I verenigd met aartsrivaal Castilie. Samen vormden ze de drijvende kracht achter de Reconquista, en daarmee dus ook achter de Spaanse Inquisitie. De grootste bezienswaardigheid van Léon is de gotische kathedraal en dan met name de gebrandschilderde ramen. De Basilica de San Isidoro met de Panteon Real waar zo'n twintig vorsten hun laatste rustplaats hebben gevonden, is een goede tweede. Maar er is in Léon veel meer moois te zien. In de steegjes in het schilderachtige centrum rondom het Plaza Mayor vindt u vele cafés, kerken en vervallen herenhuizen. Aan het eind van de middag rijdt u verder naar Benaventa, voor overnachting.

Uw hotel, Parador de Benavente **** is gelegen op een rots waar vroeger het Castillo-Palacio de los Condes de Benavente stond, waarvan de Torre del Caracol bewaard is gebleven. U heeft er een prachtig uitzicht over de vruchtbare laagvlakte van Benavente.

Route: Cangas de Onis - Leon - Benavente, 240 km

Dag 4 - 5: Ga op ontdekkingstocht in Salamanca

U arriveert in het volgende juweeltje, werelderfgoedstad Salamanca. Deze voormalige nederzetting uit de pre-Romeinse tijd viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De meeste bezienswaardigheden staan in het centrum en zijn heel goed te voet te verkennen; de universiteit, het Plaza Mayor en de oude en nieuwe kathedraal.

Uw hotel, de Parador de Salamanca ****, ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad. U verblijft hier twee nachten.

Route: Benavente - Salamanca, 50 km

Dag 6 - 7: De indrukwekkende stadsmuren van Ávila

Vandaag verruilt u Salamanca voor wederom een werelderfgoedstad, Ávila. De stadsmuren, de best bewaard gebleven stadsmuren ter wereld, zijn in de 11e eeuw gebouwd om de Moren buiten de deur te houden. Deze, maar ook de vier romaanse kerken die buiten deze muren zijn gebouwd, staan op de lijst van Unesco. Wandel over de stadsmuren en door het eeuwenoude centrum waar elke straat en elk plein doordrenkt is van de tijden van weleer. Natuurliefhebbers kunnen de auto pakken en rijden naar het Sierra Gredos Nature Reserve, dat op een uur rijden van Ávila ligt.

U overnacht in de Parador de Ávila ****, dat gehuisvest is in een 16e-eeuws paleis en in het historische centrum van de stad ligt.

Route: Salamanca - Ávila, 90 km

Dag 8: Tevreden weer naar Nederland

Helaas, de mooie reis zit er alweer op. De prachtige hoofdstad van Spanje is nog niet aan bod gekomen, dus, afhankelijk van uw vluchttijden, misschien heeft u nog kans een korte blik op Madrid te werpen.

Route: Ávila - Luchthaven Madrid (inleveren huurauto), 145 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Santillana del Mar, Parador de Santillana del Mar,
1 nacht Cangas de Onis, Parador de Cangas
1 nacht Benaventa, Parador de Benavente,
2 nachten Salamanca, Parador de Salamanca
2 nachten Avila, Parador de Avila

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Santillana del Mar

Parador van Santillana del Mar is gelegen in een natuurlijke omgeving aan de rand van het charmante stadje Santillana de Mar en is gevestigd in een modern landhuis dat gebouwd is regionale stijl. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, lift, lobby, sauna, tuin en garage/parking.

Parador de Cangas de Onis

De Parador van Cangas de Onís ligt aan de groene oevers van de rivier de Sella. Het Nationaal Park Picos de Europa is te voet bereikbaar. In deze omgeving vindt u een Romeinse brug en de historische kapel Santa Cruz. Tevens vindt u vele prehistorische grotten in de buurt. Dit oude klooster en nationaal monument is waarschijnlijk gesticht door Koning Alfonso I in de 8e eeuw. Het wordt omringd door de bergketen Picos de Europa. Alle kamers hebben telefoon, TV (canal+) minibar, kluisje en arico. De compleet ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De standaardkamers bevinden zich in de nieuwe vleugel. Het hotel heeft een restaurant, receptie, lobby, (cider)bar, draadloos internet, bar, TV- en leeszaal met open haard, bibliotheek met leesruimte. In de tuin is een speeltuin en gratis parking. Parador de Cangas de Onís biedt gratis WiFi.

Parador de Benavente

De Parador van Benavente is gelegen in de tuinen van la Mota, uitkijkpunt van het dorp, op een rots waar vroeger het Castillo-Palacio de los Condes de Benavente stond, waarvan de Torre del Caracol bewaard is gebleven en waarvandaan men een prachtig uitzicht heeft over de vruchtbare laagvlakte van Benavente. De kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, wifi, air conditioning, televisie, canal plus en een minibar. Het restaurant serveert voornamelijk streekgerechten. Tevens is er een vergaderzaal, een parking en een tuin.

Parador de Salamanca

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad. De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd. Tot slot biedt Parador de Salamanca gratis parkeergelegenheid en gratis internet.

Parador de Avila

De Parador van Ávila is gelegen in het historische stadscentrum van Ávila dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat vermeld. Op loopafstand van de Parador bevindt zich de bekende Gotische kathedraal. De Parador beschikt over een receptie, lobby, bar, lift, internet airco en een tuin met terras dat uitkijkt over de stadsmuren. De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. Alle kamers zijn verschillend qua formaat en indeling, maar zijn allemaal comfortabel ingericht en voorzien van telefoon, televisie, minibar en kluisje.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips