Zoek op land, regio of reis

×

De Ruta de la Plata I route...

De historische zilverroute

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Ga terug in de tijd tijdens deze 8-daagse reis langs de Ruta de la Plata.

Vanaf 839,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 29/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Deze reis begint in Madrid vanwaar u naar Extremadura rijdt en van hieruit deze indrukwekkende provincie en dus ook een gedeelte van de Via de la Plata ontdekt. De Via de la Plata was de belangrijkste verbindingsweg in het westen van het Romeinse Spanje. De 1000 kilometer lange zilverroute liep van Sevilla naar Asturias. Later werd hij gebruikt door de Christenen die op pelgrimstocht gingen naar Santiago de Compostela.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid- Zafra, Parador de Zafra, 419 km
Dag 2: Zafra - Merida, Parador de Merida, 62 km
Dag 3: Merida - Trujillo, Parador de Trujillo, 89 km
Dag 4: Trujillo, Parador de Trujillo
Dag 5: Trujillo - Jarandilla de la Vera, Parador de Jarandilla de la Vera, 102 km
Dag 6: Jarandilla de la Vera - Plasencia, Parador de Plasencia, 51 km
Dag 7: Plasencia, Parador de Plasencia
Dag 8: Plasencia - Luchthaven Madrid, 259 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Een beetje Andalusië in Extremadura

Op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar en u kunt op weg naar het eerste overnachtingsadres in Zafra. Zafra is een klein provinciestadje waar de huizen door hun bouwstijl doen denken aan Andalusië. De kleine straatjes en pleinen versterken dat beeld. Culinair zit het wel goed daar. Een restaurant als het Le Rebotica serveert maaltijden op sterrenniveau in een knusse setting.

U overnacht in de Parador de Zafra. De Parador is gevestigd in het oude kasteel waar de dikke muren en een heerlijke binnenplaats vervlogen tijden dichtbij brengen.

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Zafra, 419 km

Dag 2: Duik in de Romeinse tijd

Mérida ligt in de provincie Badajoz, een deel van Extremadura. De stad ligt aan de rivier de Gaudiana en werd een van de belangrijkste Romeinse steden. Net als andere Spaanse steden is de stad vele malen belaagd en uiteindelijk volledig verwoest door de Arabieren in 713. In 1993 werden de belangrijkste Romeinse monumenten, o.a. het Amfitheater en het Hippodroom, op de Werelderfgoed lijst geplaatst. Het Amfitheater is open voor bezichtigingen. Breng absoluut een bezoek aan het daar gelegen museum. Erg indrukwekkend hoe daar het Romeinse leven van destijds wordt getoond.

U overnacht in de Parador de Merida. De parador ligt centraal in de stad en is voorzien van een geweldig restaurant.

Route: Zafra - Merida, 62 km

Dag 3 - 4: De rijke geschiedenis van Trujillo

Vandaag gaat u op weg naar Trujillo. Zodra u de stad nadert, ziet u de contouren van Trujillo al verschijnen, een echt foto moment. Het kasteel werd in de 10e eeuw gebouwd door de Arabieren op een granieten heuveltop. Voor die tijd kende het vele bewoners, van Romeinen tot Visigoten. Met de komst van de Arabieren werden ze langzaam verdreven. Beroemde inwoners waren o.a. de veroveraars van Peru en Francisco Pizarro met zijn broers. Zijn beeld staat op het grote plein. Hij is belangrijk geweest voor de stad. Hij bouwde diverse paleizen rond de Plaza Major. Het plein is ook het startpunt voor een wandeling langs o.a. de kerk van Santa Maria -13e eeuw, om uiteindelijk te eindigen in het Kasteel op het hoogste punt van de stad.

Het is deze dagen zeker de moeite waard om Cacares te bezoeken. In de 12e eeuw zijn de stadsmuren rond de oude stad gebouwd. Hier liggen maar liefst 6 kerken. Wilt u een mooi overzicht van de stad en omgeving? Bezoek dan de toren naast de entree van de oude stad aan het Plaza Mayor. U moet eerst even een paar trappen op, maar het uitzicht daarna is prachtig. Vanaf het Plaza Mayor loopt u onder de poort van de stadsmuur door. De historie komt u nu tegemoet. Na het bezoek aan de oude stad raden we kunstliefhebbers het Centro de Artes Visuales Helga de Alvea aan.

U overnacht in de Parador de Trujillo. Het verblijf in deze parodor is de moeite waard.

Route: Merida - Trujillo, 89 km

Dag 5: De natuur in

U vervolgt uw reis en rijdt oostwaarts naar Jarandilla de la Vera. Geniet hier van de geweldige natuur die dit gebied te bieden heeft!

Vanavond brengt u uw nacht door in de Parador de Jarandilla de la Vera.

Route: Trujillo - Jarandilla de la Vera, 102 km

Dag 6 -7: De variatie van Plasencia

Vanochtend gaat u door naar Plasencia. Ten zuiden van Plasencia ligt het schitterende Parque Natural de Monfrague, met een bijzonder gevarieerde fauna. In het vlakbij gelegen Villareal de San Carlos bevindt zich het informatiecentrum. Plasencia telt rond de 40.000 bewoners en is vooral belangrijk als centrum voor de regio. Als een van de weinige steden heeft het daarom nog steeds een markt in het centrum waar de boeren hun groeten en fruit verkopen. De ommuurde stad met 6 poorten en 68 bogen is rond de 12e eeuw gesticht door Koning Alfons VIII. In de daarop volgende eeuwen werden er veel paleizen en huizen gebouwd. De grote kathedraal is een van de bekendste bezienswaardigheden. Een deel is gebouwd in de 13e eeuw en een deel komt uit de 16e eeuw. Het aquaduct herinnert aan de Romeinen die daarmee zorgden dat er altijd water beschikbaar was.

U verblijft in een van oorsprong 16e-eeuwse klooster Parador van Plasencia.

Route: Jarandilla de la Vera - Plasencia, 51 km

Dag 8: Het einde van een fantastische reis

Vanuit Plasencia rijdt u na het ontbijt terug naar Madrid, waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Route: Plasencia - Madrid (inleveren huurauto), 259 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Zafra, Parador de Zafra
1 nacht Merida, Parador de Merida, 62 km
2 nachten Trujillo, Parador de Trujillo
1 nacht Jarandilla de la Vera, Parador de Jarandilla de la Vera
2 nachten Plasencia, Parador de Plasencia

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Zafra

De Parador de Zafra, ligt midden in de stad en bevindt zich in een kasteel uit de 15e eeuw. In de directe omgeving treft u ook diverse andere monumentale panden. Zafra ligt aan de zilverroute en heeft diverse bezienswaardigheden zoals het klooster Santa Clara, de kerk La Candelaria, die maar liefst drie prachtige altaarstukken bevat, het paleis van de Marquis de Solanda en het Hospice de Santiago uit de 15e eeuw. De kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamers beschikken over bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar, lobby, lift, airconditioning, restaurant en winkeltje en een prachtige tuin met zwembad, waarover men uitzicht heeft vanaf het terras. Het ontbijt is in buffetvorm. Volg in de omgeving ook eens de Ruta 'Ducado de Feria' (route van de hertogen van Feria) u komt dan langs plaatsjes als Feria (16 km), Salvatierra (27 km) en Almendrolejo (30 km). Vanuit Zafra beginnen ook nog de Tempeliersroute en een natuurroute naar het Cornalvo Park (65 km), de Hornachos bergen (45 km) en de Tentudia bergen (40 km).

Parador de Merida

De Parador van Merida is gevestigd in een voormalig klooster uit de 18e eeuw en is gelegen aan de rand van het centrum, op 10 minuten lopen van de belangrijkste bezienswaardigheden. De kamer zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over receptie, bar, lobby, lift, winkeltje, garage/parking, sauna, fitnessruimte en tuin met zwembad. Tevens is er een sfeervol restaurant waar streekgerechten geserveerd worden.

Parador de Trujillo

Deze prachtige Parador, is gehuisvest in een voormalig klooster en ligt in het centrum van het monumentale stadje Trujillo. De stad is de geboorteplaats van ontdekkers zoals Pizarro, die Peru ontdekte en de Inca's onderwierp. Zijn geboortehuis en tevens museum is te bezichtigen. Trujillo noemt zich dan ook Ciudad de los Conquistadores. Bezienswaardig zijn verder het Palacio del Marqués de la Conquista, het nonnenklooster Palacio de los Duques de San Carlos, het Palacio Juan Pizarro de Orellana en de bovenstad van Trujillo met de Iglesia de Santiago en het castillo, een Moors fort. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 2000 km. De kamers zijn voorzien van TV, telefoon, mini-bar. De badkamers beschikken over een bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar, lobby, salons geheel in de stijl van het vroegere klooster, winkeltje, garage, airconditioning, restaurant, zwembad en onbewaakte parkeerplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. Maak ook een tour door het NP Monfragüe (ca. 43 km).

Parador de Jarandilla

De Parador van Jarandilla is gevestigd in een kasteel uit de 15e eeuw, dat beschut is gelegen in het landschap van de Vera en de Tiétar vallei. Op 6 km van de Parador ligt het beroemde o Monasterio de Yuste welke behoord tot het nationaal erfgoed. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV (met satellietkanalen), kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, restaurant met streekgerechten, parking en een mooi aangelegde tuin met zwembad en speeltuin.

Parador de Plasencia

De Parador van Plasencia is gevestigd in een voormalig klooster, gebouwd in de 15e eeuw midden in het historische centrum. Alle kamers zijn ruim en verzorgd en beschikken over telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, salons, restaurant en garage. Tevens is er een sauna, een zwembad en een fitnessruimte aanwezig in de Parador.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips