Zoek op land, regio of reis

×

De Werelderfgoed route met verblijf in Paradores...

De prachtige werelderfgoedsteden

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Stap in de betoverende wereld van Spanje's UNESCO-werelderfgoedsteden: Cuenca, Alcalá de Henares, Segovia, Ávila en Salamanca. Deze steden, die elk hun eigen unieke karakter en rijke geschiedenis hebben, nodigen u uit voor een enerverende reis door de tijd. Hier kunt u de prachtige erfenis van Spanje in al zijn glorie ontdekken.

Vanaf 805,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 06/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Een prachtige 8-daagse rondreis langs de rijke historie van maar liefst vijf werelderfgoedsteden. U gaat tijd en ogen tekort komen in achtereenvolgens Cuenca, Alcala de Henares, Segovia, Ávila en Salamanca. Heeft u halverwege de reis de behoefte de cultuur even te verruilen voor wat natuur? Dan kunt u vanuit Ávila het natuurreservaat Sierra de Gredos bezoeken.

De provincie, en tevens voormalige koninkrijk, Castilië-Leon, waartoe Segovia, Ávila en Salamanca behoren, was één van de drijvende krachten achter de Reconquista. Dit verklaart deels de overdaad aan forten en kastelen in deze regio; dorpen en steden werden versterkt door zowel de Moren als de christenen om zich tegen elkaar te beschermen. Desalniettemin zijn de meeste kastelen van na de Reconquista en gebouwd als adellijke onderkomens, zonder militaire functie. Deze kastelen, maar ook andere onschatbare bouwwerken, konden bekostigd worden door de inkomsten uit de Nieuwe Wereld.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Cuenca, Parador de Cuenca, 168 km
Dag 2: Cuenca - Alcala de Henares, Parador de Alcala de Henares 169 km
Dag 3: Alcala de Henares - Segovia, Parador de Segovia, 134 km
Dag 4: Segovia - Ávila, Parador de Ávila, 74 km
Dag 5: Ávila, Parador de Ávila
Dag 6: Ávila - Salamanca, Parador de Salamanca,105 km
Dag 7: Salamanca, Parador de Salamanca
Dag 8: Salamanca - Luchthaven Madrid, 225 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Brandstof

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op!
Maatwerk aanvraag Prijzen & Data

Dag 1: Cuenca, de stad van de hangende huizen

Na aankomst op de luchthaven van Madrid haalt u de huurauto op. U gaat op weg naar Cuenca. De ommuurde middeleeuwse binnenstad van Cuenca staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat. De Moren hebben deze stad als fort gebouwd, maar moesten Cuenca tijdens de Reconquista in de 12e eeuw prijsgeven aan de Castilianen. Deze laatsten maakten er een Koninklijke stad en tevens bisdom van. Enkele hoogtepunten zijn de San Pablo brug, de kathedraal, de Plaza Mayor en het Las Petras klooster. Maar misschien wel het meest bekend zijn de hangende huizen.

Vanuit uw hotel, de werkelijk schitterende, Parador de Cuenca ****, heeft u een prachtig uitzicht op deze huizen. De parador ligt op de top van een kloof en is gevestigd in een voormalig klooster. Veel van de historische architectuur, en daarmee de sfeer, is bewaard gebleven. De moderne aanpassingen zorgen er echter voor dat het u hier aan niets ontbreekt.

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Cuenca, 170 km

Dag 2: De eerste universiteitsstad ter wereld, Alcala de Henares

Min of meer via dezelfde route rijdt u, via Madrid, naar Alcala de Henares. Wat deze verder moderne industriestad interessant maakt, is dat het 's werelds eerste, geplande universiteitsstad ter wereld was. Begin 16e eeuw transformeerde kardinaal Cisneros dit, deels verlaten, middeleeuwse dorp tot een stad met maar een functie: universiteit en onderkomens voor allen die er aan verbonden waren. Het enige doel was administrateurs opleiden voor de kerk en het Spaanse Rijk. In de 16e eeuw zijn hier meer dan 12.000 studenten klaargestoomd. Na het midden van de 17e eeuw nam het aantal studenten af en in 1836 werd de universiteit overgeheveld naar Madrid. De meeste van de oorspronkelijke gebouwen zijn verloren gaan; de rest, waaronder het oudste college, San Ildefonso, is in 1998 op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Wist u dat Alcala ook de geboorteplaats van Cervantes, auteur van het komische meesterwerk Don Quijote, is?

U overnacht in de Parador de Alcala de Henares ****. Bij aankomst doet dit hotel modern aan, maar dit 17e-eeuwse klooster, dat in Alcala's bloeiperiode het San Jeronimo College huisvestte, is een mooie combinatie van traditie en avant-garde.

Route: Cuenca - Alcala de Henares, 170 km

Dag 3: Het schip van Segovia

De volgende stad op uw route, Segovia, wordt wel de mooiste vestingstad van Spanje genoemd. De oude stad ligt hoog op een rots en wordt vaak vergeleken met een schip, met het Alcazar op de steile rots als voorsteven, de spitsen van de kathedraal als masten en het aquaduct erachter als roer. Dit zijn ook de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De middeleeuwse stadsmuren zijn, net als die van Ávila en Lugo, nog volledig intact.

U overnacht in de Parador van Segovia ****, een modern en comfortabel hotel voorzien van veel faciliteiten en met prachtige vergezichten.

Route: Alcala de Henares - Segovia, 130 km

Dag 4 - 5: Een wandeling over de indrukwekkende stadsmuren van Ávila

U rijdt verder naar Ávila. De stadsmuren, de best bewaard gebleven ter wereld, zijn in de 11e eeuw gebouwd om de Moren buiten de deur te houden. Deze, maar ook de vier romaanse kerken die buiten deze muren zijn gebouwd, staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Wandel over de stadsmuren en door het eeuwenoude centrum waar elke straat en elk plein nog herinnert aan vroeger tijden. Als u graag de natuur van het gebied wilt ontdekken, pak dan de auto naar het Sierra Gredos Nature Reserve, dat op een uur rijden van Ávila ligt. Het regionale park is een outdoorbestemming bij uitstek. Laat u informeren bij het dichtstbijzijnde informatiepunt over de vele wandelingen die hier zijn uitgezet. Koop ter plekke een goede kaart van het gebied en doe stevige wandelschoenen aan.

U overnacht in de prachtige Parador van Ávila ****, die gehuisvest is in het voormalige, 16e-eeuwse Piedras Albas paleis, dat in het historische centrum van de stad ligt.

Route: Segovia - Ávila, 75 km

Dag 6 - 7: Ontdek de rijke geschiedenis van Salamanca

Deze voormalige nederzetting van voor de jaartelling viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De oude stad staat, in zijn geheel, op de Werelderfgoedlijst, en is heel goed te voet te verkennen. Bezoek de universiteit, de oude en nieuwe kathedraal en het Plaza Mayor. Dit plein is gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor de steun in de Spaanse Successieoorlog en werd in 1755 voltooid. Aan het plein, één van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.

Uw hotel, de Parador van Salamanca ****, ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad.

Route: Avila - Salamanca, 105 km

Dag 8: Voldaan terug naar huis

Helaas, het zit er weer bijna op; Na het ontbijt rijdt u terug naar Madrid waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Route: Salamanca - Madrid (inleveren huurauto), 230 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Cuenca, Parador de Cuenca
1 nacht Alcala de Henares, Parador de Alcala de Henares
1 nacht Segovia, Parador de Segovia
2 nachten Ávila, Parador de Ávila
2 nachten Salamanca, Parador de Salamanca

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Meer informatie hierover ontvangt u na boeking, bij uw bevestiging.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Meer informatie hierover ontvangt u na boeking, bij uw bevestiging.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Er is bij AVIS in Spanje geen maximum leeftijd; zolang u in het bezit bent van een geldig rijbewijs en u in staat bent om de auto te besturen mag u bij AVIS in Spanje een auto huren.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Cuenca

De Parador van Cuenca ligt op een unieke locatie met uitzicht over de stad. Het hotel is gevestigd in het voormalige Dominicanenklooster van San Pablo dat dateert uit de 16e eeuw. Nabij de Parador zijn de beroemde Casas Colgadas welke te bereiken zijn via een gietijzeren hangbrug. Alle kamers zijn ruim en ingericht met telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over receptie, bar, lobby, lift, airconditioning, winkeltje, fitnessruimte, sauna, tuin met zwembad en tennisbaan. Verder is er een garage, parking en een specialiteiten restaurant.

Parador de Alcala de Henares

De Parador van Alcalá de Henares is gehuisvest in het 16de-eeuwse klooster van de Sint-Thomas van het Aquino-orde. Dit charmante hotel combineert moderne faciliteiten met een traditioneel ontwerp en interieur. De Parador beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, een restaurant, een bar, airconditioning, internet (gratis), een spa, tuin en een garage. De kamers zijn stijlvol ingericht en zijn voorzien van telefoon, satelliet/kabel TV, minibar, internettoegang, kluis, badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. U kunt naar het historische centrum van Alcalà de Henares wandelen, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan het barokke klooster Las Bernadas. U kunt ook een dagtochtje maken naar Madrid - op slechts 26 km afstand van het hotel. Sluit de dag af met een diner in het uitstekende restaurant van het hotel, dat traditionele Spaanse gerechten serveert. Na de maaltijd kunt u een drankje drinken in de bar van het hotel.

Parador de Segovia

De Parador ligt op ca 3 km van het centrum van Segovia, in de wijk El Terminillo. De locatie biedt een schitterend uitzicht over de stad, waar de kathedraal, het aquaduct en het Alcazar domineren. Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Maakt u vooral een stadswandeling waarbij u langs alle interessante gebouwen komt, zoals het aquaduct, de Romeinse stadswallen, de kerken van Vera Cruz, San Martín, San Esteban en San Milán en de vele kloosters die de stad rijk is. De ruime kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet. De Parador heeft een receptie, bar, salons, airconditioning, internetaansluiting, lift, winkeltje, garage en onbewaakte parkeerplaatsen, grote tuin met zwembad en tennisbaan. Er is ook een overdekt zwembad, sauna en een fitnessruimte. Het ontbijt is in buffetvorm. Het uitstekende restaurant, heeft zowel overdag als 's avonds een adembenemend uitzicht over de stad. Op 12 km afstand ligt La Granja de San Ildefonso, een voormalig koninklijk paleis met schitterende tuinen, waarin van juni tot oktober de fonteinen spuiten. De ravijnen van de rivier de Duratón, een beschermd natuurgebied met indrukwekkend landschap, liggen op 65 km. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken.

Parador de Avila

De Parador van Ávila is gelegen in het historische stadscentrum van Ávila dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat vermeld. Op loopafstand van de Parador bevindt zich de bekende Gotische kathedraal. De Parador beschikt over een receptie, lobby, bar, lift, internet airco en een tuin met terras dat uitkijkt over de stadsmuren. De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. Alle kamers zijn verschillend qua formaat en indeling, maar zijn allemaal comfortabel ingericht en voorzien van telefoon, televisie, minibar en kluisje.

Parador de Salamanca

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad. De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd. Tot slot biedt Parador de Salamanca gratis parkeergelegenheid en gratis internet.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips