Zoek op land, regio of reis

×

Paradores Midden Spanje...

De vele kastelen van Midden-Spanje

Fly-drive | 8 dagen | Spanje

Dompel u onder in de unieke cultuur en geschiedenis van Midden-Spanje tijdens de 8-daagse fly-drive special.

Vanaf 843,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 dagen | Spanje

Een reis langs hoogtepunten uit de Spaanse bouwkunst in werelderfgoedsteden als Segovia, Salamanca en Ávila, gecombineerd met een indrukwekkende hoogvlakte met toppen van boven de 2000 meter. Het Castiliaans Scheidingsgebergte splitst de Spaanse Hoogvlakte in tweeën. In de noordelijke helft, waar deze rondreis grotendeels plaatsvindt, liggen de middeleeuwse rivalen Castilië en Leon, in de elfde eeuw verenigd door Ferdinand I. Het nieuwe koninkrijk was één van de drijvende krachten achter de Reconquista, hetgeen deels de overdaad aan kastelen in deze regio verklaart; dorpen en steden werden versterkt door zowel de Moren als de christenen om zich tegen elkaar te beschermen. De meeste kastelen zijn desalniettemin van na de Reconquista en zijn gebouwd als adellijke onderkomens, zonder militaire functie. Deze kastelen, maar ook andere onschatbare bouwwerken, konden bekostigd worden door een florerende wolhandel en, uiteraard, de inkomsten uit de Nieuwe Wereld.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Siguenza, Parador de Siguenza, 119 km
Dag 2: Siguenza - Segovia, Parador de Segovia, 228 km
Dag 3: Segovia - Salamanca, Parador de Salamanca, 174 km
Dag 4: Salamanca, Parador de Salamanca
Dag 5: Salamanca - Avilla, Parador de Ávila, 105 km
Dag 6: Ávila, Parador de Ávila
Dag 7: Ávila - Chinchon, Parador de Chinchon, 165 km
Dag 8: Chinchon - Luchthaven Madrid, 48 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: De fantastische parador van Siguenza

Na aankomst op het vliegveld van Madrid haalt u uw huurauto op en rijdt u naar de Parador van Siguenza ****, naar onze mening het indrukwekkendste overnachtingsadres van deze reis. Deze parador, die uitkijkt over Siguenza, is gevestigd in een imposant middeleeuws kasteel, gelegen in een Arabisch fort dat gebouwd is op de resten van een Romeinse nederzetting. Slenter door de historische stad en bezoek de Romaanse kathedraal, maar vergeet ook vooral niet te genieten van deze zeer bijzondere parador.

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Siguenza, 120 km

Dag 2: Ontdek het schip van Segovia

Houdt u van wandelen en bent u geïnteresseerd in vogels? Dan zou u ervoor kunnen kiezen deze ochtend een wandeling te kunnen maken in Pinar de Siguenza, dat naast het kasteel ligt. U vindt er een diversiteit aan bomen, groene valleien, adelaars, valken en uilen.

Of u rijdt meteen richting Segovia, wel de mooiste vestingstad van Spanje genoemd. De oude stad ligt hoog op een rots en wordt vaak vergeleken met een schip, met het Alcazar op de steile rots als voorsteven, de spitsen van de kathedraal als masten en het aquaduct erachter als roer. Dan hebben wij ook meteen de drie grootste publiektrekkers genoemd. De middeleeuwse stadsmuren zijn, net als die van Avila en Lugo, nog volledig intact.

U overnacht in de Parador van Segovia ****, een modern en comfortabel hotel voorzien van veel faciliteiten en, zoals bij vele paradors in deze regio, met prachtige vergezichten.

Route: Siguenza - Segovia, 230 km

Dag 3 - 4: Rijke cultuur in Salamanca

U verlaat Segovia voor het volgende juweeltje, Salamanca, wederom een Werelderfgoedstad. U heeft deze dagen de tijd om deze imposante stad verder te verkennen. Deze voormalige nederzetting uit de pre-Romeinse tijd, viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De meeste bezienswaardigheden staan in het centrum en zijn heel goed te voet te verkennen; de universiteit, het Plaza Mayor en de oude en nieuwe kathedraal. Het Plaza Mayor, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, één van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.

Uw hotel, de Parador van Salamanca ****, ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad.

Route: Segovia - Salamanca, 175 km

Dag 5 - 6: Ontdek de historische stadsmuren van Ávila

Vandaag verruilt u Salamanca voor wederom een werelderfgoedstad, Ávila. De stadsmuren, de best bewaard gebleven stadsmuren ter wereld, zijn in de 11e eeuw gebouwd om de Moren buiten de deur te houden. Deze, maar ook de vier romaanse kerken die buiten deze muren zijn gebouwd, staan op de lijst van Unesco. Wandel over de stadsmuren en door het eeuwenoude centrum waar elke straat en elk plein doordrenkt is van de tijden van weleer. De natuurliefhebbers kunnen de auto pakken en naar het Sierra Gredos Nature Reserve rijden, dat op een uur rijden van Ávila ligt.

U overnacht in de Parador van Ávila ****, dat gehuisvest is in een 16e-eeuws paleis en in het historische centrum van de stad ligt.

Route: Salamanca -Ávila, 105 km

Dag 7: Herleef de geschiedenis in Toledo en Chinchon

U verlaat Ávila en gaat op weg naar Chinchon, iets ten zuidoosten van Madrid, in de gelijknamige regio. U kunt ervoor kiezen via Toledo te rijden. Via de snelwegen is het nauwelijks om en Toledo heeft een indrukwekkend curriculum: het werd al bewoond ver voor Christus, de Romeinen hebben zich hier gevestigd, in de 6e eeuw kozen de Visigoten het als hun hoofdstad en in de middeleeuwen was het een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Het uitgebreide monumentale en culturele erfgoed dat dateert uit deze periode, was de reden dat Unesco de historische binnenstad van Toledo in 1986 op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. In de 16e eeuw werd het de "keizerlijke stad" genoemd, omdat Karel I voornamelijk hier hof hield. En in Toledo vindt u veel werken van El Greco. Zijn meesterwerken schilderde hij hier.

Of u kiest ervoor om meteen door te rijden naar Chinchon, misschien wel het schilderachtigste stadje van de provincie Madrid. Het charmante, 16e-eeuwse Plaza Mayor, met meer dan 230 houten balkons aan de belendende panden, is afwisselend het toneel van theater, passiespelen en de jaarlijkse stierengevechten. In de 16e-eeuwse kerk bevindt zich een altaarschildering van Goya, wiens broer hier priester was.

In een zijstraat van het plein staat het 18e-eeuwse Augustijnen klooster, inmiddels omgebouwd tot parador, waar u uw laatste overnachting van deze rondreis zult doorbrengen. Overnachting in Parador de Chinchon ****.

Route: Ávila - Chinchon, 165 km

Dag 8: Voldaan terug naar huis

De prachtige hoofdstad van Spanje is nog niet aan bod gekomen. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u misschien nog kans een korte blik op Madrid te werpen. De snelste manier voor een goede eerste indruk, is de hop-on-hop-off bus. Check, buiten het seizoen, wel van te voren of en hoe vaak deze bus rijdt. Helaas vliegt u vandaag na een geweldige reis weer terug naar Nederland.

Route: Chinchon - Madrid, 50 km

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Siguenza, Parador de Siguenza
1 nacht Segovia, Parador de Segovia
2 nachten Salamanca, Parador de Salamanca
2 nachten Avilla, Parador de Avila
1 nacht Chinchon, Parador de Chinchon

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Siguenza

Deze Parador is zeer rustig gelegen te midden van prachtige natuur. Het historische stadje Siguenza is zeer de moeite waard om te bezoeken. De vele historische elementen in het interieur en de vertrekken geven het gevoel alsof de tijd is stil blijven staan. De schitterende details maken van de Parador een plaatje. De afstand naar het station bedraagt ca 3 km. De ruime, aantrekkelijke kamers zijn ingericht naar Castiliaanse stijl, sommigen met hemelbed en een terras. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, verwarming, air conditioning, televisie, canal plus, internetaansluiting, satelliet tv, kluisje, muziek en een minibar. Uitstekend restaurant serveert gerechten waaronder kabeljauw met champignons en kaas en geroosterde geit. Tevens is er een lift, winkel, vergaderzaal, mogelijkheid valuta wisselen en een tuin.

Parador de Segovia

De Parador ligt op ca 3 km van het centrum van Segovia, in de wijk El Terminillo. De locatie biedt een schitterend uitzicht over de stad, waar de kathedraal, het aquaduct en het Alcazar domineren. Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Maakt u vooral een stadswandeling waarbij u langs alle interessante gebouwen komt, zoals het aquaduct, de Romeinse stadswallen, de kerken van Vera Cruz, San Martín, San Esteban en San Milán en de vele kloosters die de stad rijk is. De ruime kamers zijn voorzien van telefoon, TV, kluisje en minibar. De badkamer beschikt over een bad of douche en toilet. De Parador heeft een receptie, bar, salons, airconditioning, internetaansluiting, lift, winkeltje, garage en onbewaakte parkeerplaatsen, grote tuin met zwembad en tennisbaan. Er is ook een overdekt zwembad, sauna en een fitnessruimte. Het ontbijt is in buffetvorm. Het uitstekende restaurant, heeft zowel overdag als 's avonds een adembenemend uitzicht over de stad. Op 12 km afstand ligt La Granja de San Ildefonso, een voormalig koninklijk paleis met schitterende tuinen, waarin van juni tot oktober de fonteinen spuiten. De ravijnen van de rivier de Duratón, een beschermd natuurgebied met indrukwekkend landschap, liggen op 65 km. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken.

Parador de Salamanca

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad. De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd. Tot slot biedt Parador de Salamanca gratis parkeergelegenheid en gratis internet.

Parador de Avila

De Parador van Ávila is gelegen in het historische stadscentrum van Ávila dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat vermeld. Op loopafstand van de Parador bevindt zich de bekende Gotische kathedraal. De Parador beschikt over een receptie, lobby, bar, lift, internet airco en een tuin met terras dat uitkijkt over de stadsmuren. De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. Alle kamers zijn verschillend qua formaat en indeling, maar zijn allemaal comfortabel ingericht en voorzien van telefoon, televisie, minibar en kluisje.

Parador de Chinchon

Ten zuidoosten van Madrid, dichtbij Arganda en Aranjuez in het historische centrum van Chinchon. De Parador van Chinchon is gevestigd in een oud, 17e-eeuw klooster dat zijn originele karakter en architectuur, zoals de kloostergang en de tuinen, heeft behouden. De ruime, rustige kamers hebben telefoon, TV, Canal+ en satellietkanalen, een kluisje en minibar. Het hotel heeft een receptie, lobby, bar, winkeltje, tuin/patio met zwembad, parking en twee restaurants.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips