Zoek op land, regio of reis

×

Paradores Hoogtepunten van Extremadura...

Natuur en middeleeuwse stadjes in de Extremadura

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Zoek de natuur op en ontdek het verleden tijdens deze gevarieerde reis.

Vanaf 925,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 31/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Een reis met een gevarieerd programma. Via de Werelderfgoedsteden Salamanca en Avila rijdt u door de groene sierra's en golvende, rotsachtige heuvels van Extremadura. In dit gebied, ideaal voor natuurliefhebbers en voor hen die zonder hordes toeristen het oude Spanje willen ontdekken, vindt u, behalve natuurparken, ook tal van ruïnes van oude nederzettingen, maar ook goed geconserveerde middeleeuwse stadjes als Trujillo en Caceres.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Avila, Parador de Avila, 144 km
Dag 2: Avila - Salamanca, Parador de Salamanca, 90 km
Dag 3: Salamanca, Parador de Salamanca
Dag 4: Salamanca - Plasencia, Parador de Plasencia, 127 km
Dag 5: Plasencia - Trujillo, Parador de Trujillo, 118, km
Dag 6: Trujillo, Parador de Trujillo
Dag 7: Trujillo - Oropesa, Parador de Oropesa, 100 km
Dag 8: Oropesa - Luchthaven Madrid, 191 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Overnachtingen 8-daagse reis

1 nacht Avila, Parador de Avila
2 nachten Salamanca, Parador de Salamanca
1 nachten Plasencia, Parador de Plasencia
2 nachten Trujillo, Parador de Trujillo
1 nacht Oropesa, Parador de Oropesa

Dag 1: De bijzondere stadsmuren van Avila

U haalt uw huurauto op en gaat op weg naar werelderfgoedstad Avila. De stadsmuren, de grootste bezienswaardigheid van deze stad, zijn de best bewaard gebleven stadsmuren ter wereld. Ze zijn in de 11e eeuw gebouwd om de Moren buiten de deur te houden. Deze muren, maar ook de vier romaanse kerken die buiten deze muren zijn gebouwd, staan op de lijst van Unesco. Wandel over de stadsmuren en door het eeuwenoude centrum waar elke straat en elk plein doordrenkt is van de tijden van weleer.

U overnacht in de Parador van Avila ****, dat gehuisvest is in een 16e-eeuws paleis, het Piedras Albas paleis. Laat u hier betoveren door de hoge plafonds, prachtige tegelvloeren en een klassieke inrichting op een centrale locatie in het historische centrum van de stad. In de tuinen zijn archeologische vondsten te bezichtigen.

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Avila, 145 km

Dag 2 - 3: Rijke cultuur in Salamanca

Vandaag vervolgt u uw reis naar de volgende Werelderfgoedstad, Salamanca. Deze voormalige nederzetting uit de pre-Romeinse tijd, viel in 217 voor Christus in handen van Hannibal. Nu is het een levendige universiteitsstad met de oudste universiteit van Spanje. De meeste bezienswaardigheden staan in het centrum en zijn heel goed te voet te verkennen; de universiteit, de oude en nieuwe kathedraal en het Plaza Mayor. Het Plaza, gebouwd in opdracht van Filips V om de stad te bedanken voor zijn steun in de Spaanse Successieoorlog, werd in 1755 voltooid. Aan het plein, één van de grootste van Spanje, ligt het Koninklijk Paviljoen. Ooit werden hier stierengevechten gehouden; nu kunt er heerlijk rondslenteren en winkelen.

Uw hotel, de Parador van Salamanca ****, ligt op een heuvel aan de linkeroever van de rivier Tormes, die door deze stad loopt. Het is een modern hotel, voorzien van de nodige faciliteiten en kijkt uit op de oude binnenstad.

Route: Avila - Salamanca, 90 km

Dag 4: Overnacht in een fantastische parador

Tussen twee Sierra's door rijdt u van Castilië en Leon naar Plasencia in Extremadura. Hier hebben we voor u de ongelooflijk mooie Parador de Plasencia **** gereserveerd, gevestigd in het 15e-eeuwse Santo Domingo klooster. De dikke stenen muren, hoge, bewerkte plafonds en gewelfde gangen maken dit tot een geweldige accommodatie. Deze parador had een strategische locatie, omdat het aan de Ruta de la Plata lag, de 1000 kilometer lange zilverroute, van Sevilla naar Santiago de Compostela, alsmede aan de pelgrimsroute. In het oude stadje vindt u veel historische gebouwen uit diverse periodes. Voor de natuurliefhebbers ligt ten zuiden van Plasencia het schitterende Parque Natural de Monfrague met een bijzonder gevarieerde fauna. In het vlakbij gelegen Villareal de San Carlos bevindt zich het informatiecentrum.

Route: Salamanca - Plasencia, 125 km

Dag 5 - 6: De ontdekkingsreizigers van Trujillo

Tip: Als u de oude binnenstad van Caceres graag wilt meepikken, dan hoeft u het voor de extra kilometers niet te laten; het is nog geen tien kilometer omrijden. De oude binnenstad is in 1986 op de Werelderfgoedlijst geplaatst omdat de prachtige architectuur, een mix van romaanse, Moorse, gotische en renaissance stijlen, een reflectie is van haar geschiedenis.

Trujillo, gelegen op een heuvel, wordt wel de "geboorteplaats van de ontdekkingsreizigers" genoemd. De bekendste, Francisco Pizarro, heeft Peru ontdekt. Extremadura in het algemeen en Trujillo in het bijzonder heeft relatief veel conquistadores en emigranten geleverd voor de Nieuwe Wereld. Van de rijkdommen die men daar vond, werden thuis vele nieuwe gebouwen betaald. De vele paleizen en klooster in Trujillo getuigen hiervan. Bezoek ook vooral de sarcofagen in de Iglesia de Santa Maria la Mayor of het Palacio del Marques de la Conquista, gebouwd door Hernando Pizarro, de broer van Francisco. In het hoekraam staan de beelden van hun hoofden en die van hun Inca-vrouwen. En als het Plaza Mayor 's avonds verlicht wordt, is het één van de mooiste pleinen van Spanje.

De Parador de Trujillo ****, uw verblijfplaats voor de komende twee nachten, stamt ook uit deze tijd. Het is gevestigd in het Santa Clara klooster en huisvest nog steeds twee kloosters. Ook hier zorgen weer dikke stenen muren en gewelfde gangen voor een historische sfeer.

Route: Plasencia - Trujillo, 120 km

Dag 7: Terug in de tijd in Oropesa

Oropesa was in de middeleeuwen en renaissance het agrarische satellietstadje van Toledo. In dit charmante stadje herinneren historische kloosters, kerken en paleizen aan deze tijd. In april worden er de 'Middeleeuwse Dagen' georganiseerd, waarin ze hun glorieuze verleden herscheppen.

Uw wederom prachtige en sfeervolle hotel, de Parador Museo de Oropesa **** was ooit het ouderlijk huis van de Alvarez de Toledo familie, de graven van Oropesa. Het heeft onderdak geboden aan soldaten, religieuze personen en edelen. In 1930 is het geconverteerd tot een hotel en werd het de eerste, historische parador in een keten van kastelen, paleizen en kloosters die dezelfde transformatie hebben ondergaan. Ze zijn allen eigendom van de overheid en zijn hierdoor behoed voor verval.

Route: Trujillo - Oropesa, 100 km

Dag 8: Vol goede herinneringen naar huis

Helaas, het zit er weer bijna op. Na het ontbijt rijdt u terug naar Madrid waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren. U vliegt terug naar huis.

Route: Oropesa - Madrid (inleveren huurauto), 190 km

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Avila

De Parador van Ávila is gelegen in het historische stadscentrum van Ávila dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat vermeld. Op loopafstand van de Parador bevindt zich de bekende Gotische kathedraal. De Parador beschikt over een receptie, lobby, bar, lift, internet airco en een tuin met terras dat uitkijkt over de stadsmuren. De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. Alle kamers zijn verschillend qua formaat en indeling, maar zijn allemaal comfortabel ingericht en voorzien van telefoon, televisie, minibar en kluisje.

Parador de Salamanca

De Parador is gelegen tegenover het monumentale centrum van Salamanca aan de linkeroever van de rivier de Tormes. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de oude en monumentale stad. De kamers van de Parador zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, verschillende salons, lift, winkeltje, sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. In het restaurant worden streekgerechten geserveerd. Tot slot biedt Parador de Salamanca gratis parkeergelegenheid en gratis internet.

Parador de Plasencia

De Parador van Plasencia is gevestigd in een voormalig klooster, gebouwd in de 15e eeuw midden in het historische centrum. Alle kamers zijn ruim en verzorgd en beschikken over telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, salons, restaurant en garage. Tevens is er een sauna, een zwembad en een fitnessruimte aanwezig in de Parador.

Parador de Trujillo

Deze prachtige Parador, is gehuisvest in een voormalig klooster en ligt in het centrum van het monumentale stadje Trujillo. De stad is de geboorteplaats van ontdekkers zoals Pizarro, die Peru ontdekte en de Inca's onderwierp. Zijn geboortehuis en tevens museum is te bezichtigen. Trujillo noemt zich dan ook Ciudad de los Conquistadores. Bezienswaardig zijn verder het Palacio del Marqués de la Conquista, het nonnenklooster Palacio de los Duques de San Carlos, het Palacio Juan Pizarro de Orellana en de bovenstad van Trujillo met de Iglesia de Santiago en het castillo, een Moors fort. De afstand vanaf Utrecht bedraagt ca. 2000 km. De kamers zijn voorzien van TV, telefoon, mini-bar. De badkamers beschikken over een bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar, lobby, salons geheel in de stijl van het vroegere klooster, winkeltje, garage, airconditioning, restaurant, zwembad en onbewaakte parkeerplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. Maak ook een tour door het NP Monfragüe (ca. 43 km).

Parador de Oropesa

De Parador de Oropesa is gevestigd in het voormalige ouderlijk huis van de graven van Oropesa, gelegen in de schaduw van het bergmassief Sierra de Gredos. De Parador is hoog gelegen in het oude stadje Oropesa; één van de oudste bewoonde steden van Spanje. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, lift en een goed verzorgde tuin. Geniet van een spectaculair uitzicht over het omringende landschap terwijl u een duik neemt in het buitenzwembad. 's Avonds kan u terecht in het sfeervolle restaurant om te proeven van de de typisch lokale gerechten, gemaakt met verse, seizoensgebonden producten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips