Zoek op land, regio of reis

×

De groene kruin van Spanje...

Costa Verde, de Groene Kruin van Spanje

Fly-drive | 11 dagen | Spanje

Groen is het landschap door de vele bossen en weiden. Breed zijn de 'rias', de zeearmen die ver het land in reiken en doen denken aan de Noorse fjorden. Aan de oevers liggen vele schilderachtige steden en dorpen, rijk aan culturele en historische schoonheden. Maar u vindt er ook prachtige zandstranden langs de grillige kustlijn en verborgen dorpjes aan de Golf van Biskaje of tegen de bergen van de Picos de Europa aan gelegen.

Vanaf 1478,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 11 dagen | Spanje

Vanaf de Galicische Rias Baixas tot aan de Golf van Biskaje doorkruist het Groene Spanje de noordkust van het Iberisch schiereiland langs de volgende vier autonome regio's: Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland. Een streek die niet door het massatoerisme is ontdekt en waarschijnlijk ook nooit zal worden. Getekend door een berglandschap dat traditioneel een isolement heeft veroorzaakt ten opzichte van de rest van het land. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van deze regio gedurende deze 11-daagse fly-drive.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Santiago - La Coruña, Hotel Riazor, 80 km
Dag 2: La Coruña, Hotel Riazor
Dag 3: La Coruña - Oviedo, Hotel De la Reconquista, 287 km
Dag 4: Oviedo, Hotel De la Reconquista
Dag 5: Oviedo - Cangas de Onis, Hotel Los Lagos Nature, 73 km
Dag 6: Cangas de Onis, Hotel Los Lagos Nature
Dag 7: Cangas de Onis - Santillana del Mar, Parador de Santillana del Mar, 110 km
Dag 8: Santillana del Mar, Parador de Santillana del Mar
Dag 9: Santillana del Mar - Portugalete, Hotel Puente Colgante, 114 km
Dag 10: Portugalete, Hotel Puente Colgante
Dag 11: Bilbao - Luchthaven Bilbao, 23 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Welkom in het noorden van Spanje

Na aankomst op de luchthaven van Santiago staat de huurauto klaar en rijdt u naar uw hotel in La Coruña. De stad A Coruña (of A Coruña in het Galicisch) heeft een lange geschiedenis als havenstad. U vindt er de oudste nog werkende vuurtoren van Europa, de Torre de Hércules, gebouwd door de Romeinen en herbouwd in de 18de eeuw. Een havenstad trekt veel bedrijvigheid en industrie, dat is ook het geval bij La Coruña, maar toch heeft deze stad ook een aantal bekoringen. Bezienswaardig is vooral de boulevard waar langs de huizen staan met de glazen balkons, de galerías. Deze beschermen tegen de harde wind en geven de stad de bijnaam de Glazen Stad. Vanaf de boulevard heeft u zicht op de haven waarvandaan ooit de Armada vertrok voor een minder fortuinlijke expeditie naar de noordelijke landen. Achter de boulevard ligt de oude stadswijk met enkele fraaie kerken, de Iglesia de Santiago en de Iglesia de Santa Maria del Campo, beiden romaans. De stad heeft een aantal parken die het verblijf in de stad aangenaam maken. Het gezellige Plaza de Santa Bárbara vindt u bij het gelijknamige klooster.

Route: Santiago - La Coruña: 80 km

Dag 3 - 4: Op weg naar Oviedo

Oviedo, Uvieu in oud Asturisch dialect, is de hoofdstad van Asturië. Het is een bedrijvige industrie- en mijnbouwstad. In en rond Oviedo liggen nog veel pre- romaanse gebouwen, een stijl die redelijk uniek is in Spanje en eigenlijk in heel Europa. Dit gedeelte van Spanje is nooit bezet geweest door de Moren. Het centrum van de stad is het Plaza Alfonso II met mooie statige paleizen en de laatgotische kathedraal. In deze kathedraal liggen de graven van enkele Asturische koningen en vindt u de gerestaureerde Cámara Santa, een kapel met beelden van Jesús en de apostelen. Aan hetzelfde plein ligt de Iglesia de San Tirso waarvan alleen het oostelijke raam nog pre-romaans is. In het noorden, op de Monte Naranco staat een van de mooiste voorbeelden van pre-romaanse of Asturische bouwstijl, de Santa María del Naranco, in de 9de eeuw als zomerpaleis gebouwd voor Ramiro I, maar later tot kerk verbouwd. De grootste pre-romaanse kerk van Spanje staat aan de noordoostelijk uitvalsweg van Oviedo en is de San Julián de los Prados.

Vanuit Oviedo kunt u eenvoudig naar Gijon rijden, de kustplaats met een mooi strand, een boulevard, een jachthaven en overblijfselen van een Romeins badhuis. Bezoek ook de pittoreske vissersplaatsjes Cudiller, Luanco en Candas. Of rijd verder langs de kust naar het vissersdorpje Ribadesella met haar prehistorische grotten en de badplaats Llanes met een monumentaal stadsdeel en prachtige stranden.

Route: La Coruña - Oviedo: 287 km

Dag 5 - 6: Natuurschoon van de Picos de Europa

Cangas de Onís was de eerste hoofdstad van het koninkrijk Asturië. In 735 werd ter ere van de overwinning bij Covadonga een kapel gebouwd. Weliswaar in herbouwde toestand staat deze kapel er nog steeds. In de 8ste eeuw had Pelayo, een Visigotische edelman en held van de Reconquista, hier zijn hof. In de nabijheid van Cangas de Onís liggen ook de grotten van Buxu met tekeningen van méér dan 10.000 jaar oud. Er worden per dag maar 25 mensen toegelaten, 5 per bezoek.

Vanuit Cangas de Onís heeft u ook toegang tot de Picos de Europa. Met de Torre Cerredo als hoogste piek (2648 meter) verschillen andere kalkrotsen weinig met hoogten van 2350 meter. Machtige kloven die worden gevuld door woeste zalmrivieren, delen het gebergte in drie stukken die elk van een overweldigende schoonheid zijn. In het noorden ligt Parque Nacional de la Sierra de Covadonga wat vanuit Cangas de Onís direct te bereiken is. U kunt met een beetje bergervaring rondom dit schitterende gebergte rijden, een 200 kilometer lange autorit. Oriënteer u goed en zorg dat u de juiste wegenkaart bij u heeft.

Route: Oviedo - Cangas de Onís: 73 km

Dag 7 - 8: Santillana del Mar

Santillana del Mar is een geliefd dorp met name door de prachtige historische gebouwen welke u vindt in het centrum van het dorp. In tegenstelling tot zijn naam is deze plaats niet aan zee gelegen. Met zijn goudkleurige stenen huizen uit de 15e tot 17e eeuw is het één van de mooiste dorpen van Spanje. Het dorp is ontstaan rond het Romaanse klooster La Colegiata, destijds een belangrijk pelgrimscentrum.

De bekendste bezienswaardigheid is de grot van Altamira. In deze grot zijn rotstekeningen te vinden die ongeveer 15.000 jaar oud zouden moeten zijn. Op de muren van de grot zijn tekeningen te vinden van bizons, herten, paarden, zwijnen en mensen. Bijzonder is dat de tekeningen in verschillende kleuren zijn uitgevoerd. De prehistorische kunstenaars gebruikten zwart, oker en rood. Verder maakten zij op een slimme manier gebruik van de rondingen in de grot om de tekeningen meer diepte te geven. De grot is ontdekt aan het einde van de negentiende eeuw en is tegenwoordig terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Cangas de Onís - Santillana del Mar: 110 km

Dag 9 - 10: Bilbao

Bilbao is een interessante en gezellige stad. Breng een bezoek aan het indrukwekkende Guggenheim museum en bewonder de enorme puppy, de grote hond welke gedecoreerd is met bloemen, die u vindt op het plein voor het museum. Bilbao staat bekend vanwege zijn architectuur. Maak een wandeling over de Puente de Vizcaya, gelegen op een kleine tien kilometer buiten het centrum van Bilbao. Deze 45 meter hoge constructie van ijzer en staal vormt de verbinding tussen de voormalige vissersplaatsen Portugalete en Getxo en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.
Getaria is een van de vele schilderachtige vissersplaatsjes aan de Baskische kust. Het stadje is tevens hét centrum van wijnbouw en de productie van txakolí, de belangrijkste Baskische (witte) wijn. Reeds van ver is het voor de kust gelegen schiereilandje te zien dat de naam El Ratón (de Muis) draagt vanwege de sterke gelijkenis met dit diertje.
Op ruim uur rijden vanuit Bilbao vindt u San Sebastián. De elegante gebouwen langs de boulevard herinneren aan de Belle Epoque, toen de stad de zomerresidentie was van het koningshuis en regering. Nog altijd is San Sebastián een mondaine badplaats; de magnifieke ligging aan een schelpvormige baai en tegen een decor van groene bergen draagt zeker bij aan de populariteit. San Sebastián staat bekend als gastronomische hoofdstad van Spanje. Op een oppervlak van nauwelijks tien hectare telt de historische binnenstad meer dan honderd barretjes en ze steken elkaar naar de kroon met hun specialiteiten: de pintxos zien er allemaal uit om de vingers bij op te eten.

Route: Santillana del Mar - Bilbao: 114 km

Dag 11: Voldaan naar huis

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Bilbao waar u de huurauto inlevert. U vliegt terug naar Amsterdam met alle mooie herinneringen nog vers in het geheugen.

Route: Bilbao - Luchthaven Bilbao, 23 km

Overnachtingen 11-daagse reis

2 nachten La Coruna, Hotel Riazor
2 nachten Oviedo, Hotel De la Reconquista
2 nachten Cangas de Onis, Hotel Los Lagos Nature
2 nachten Santillana del Mar, Parador de Santillana del Mar
2 nachten Portugalete, Hotel Puente Colgante

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Riazor

Hotel Riazor is gelegen aan de promenade en het strand van Riazor en ligt op 500 meter afstand van het Riazor-stadion en de oude stad zelf. In alle ruimtes van het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Iedere kamer beschikt over een flatscreen-tv met satellietzenders en airconditioning. Bovendien zijn er een minibar, waterkoker en USB-opladers aanwezig. In de eigen badkamer zijn er gratis toiletartikelen, een bad of douche en een haardroger beschikbaar. Een aantal kamers heeft zeezicht. In het café-restaurant van het hotel kunt u genieten van traditioneel Spaanse en internationale gerechten. Verder zijn er tal van restaurant aan de boulevard vlak bij het hotel te vinden. Op 500 meter van hotel Riazor vindt u het conferentiecentrum PALEXCO en u bereikt de Toren van Hercules en het Domus Museum na 20 minuten lopen.

Hotel De la Reconquista

In een 18-eeuws gebouw uitgeroepen tot Nationaal Monument is Hotel de la Reconquista gevestigd. Gelegen in het historische centrum van Oviedo op 150 meter van het San Francisco Park. Het hotel heeft 2 restaurants, een sauna en zelfs een massageruimte. De oude kenmerken zoals de barokstijl komen terug in het hotel. In het restaurant worden Asturische en internationale gerechten geserveerd. In het cafetaria of de binnenplaats Patio de la Reina kunt u genieten van een drankje en een hapje.

Hotel Los Lagos Nature

Het charmante, historische pand waar Hotel Los Lagos Nature in gevestigd is, biedt een bijzonder contrast van authentieke charme met een eigentijdse inrichting. Doordat het hotel gelegen is in Cangas de Onís met diverse bezienswaardigheden in de buurt, heeft het een fantastische ligging. U bent namelijk in een mum van tijd bij de Santuaio de Covadonga, Lagos de Enol en het nationaal park Picos de Europa.

Het hotel is deel van de eerste hotelketen in Oost-Asturië, namelijk Arcea. Deze keten staat bekend om de negen geweldige hotels, verdeeld tussen de Picos de Europa en de Cantabrische kust, en de uitstekende kwaliteit van de services en faciliteiten.

Parador de Santillana del Mar

Parador van Santillana del Mar is gelegen in een natuurlijke omgeving aan de rand van het charmante stadje Santillana de Mar en is gevestigd in een modern landhuis dat gebouwd is regionale stijl. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, lift, lobby, sauna, tuin en garage/parking.

Puente Colgante Boutique hotel

Dit hotel is gevestigd in een gerenoveerd, historisch, 19e-eeuws gebouw onder de hangbrug Puente de Vizcaya, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Gran Hotel Puente Colgante biedt uitzicht op het estuarium van Bilbao, de zee en de hangbrug van Bilbao. Het hotel is goed bereikbaar en ligt naast de woonwijk Getxo. Het bevindt zich op 4 minuten lopen van het treinstation en op 10 minuten lopen van de metro, die u in 15 minuten naar het centrum van Bilbao brengt. Dit hotel is ideaal als u een fly-drive tour maakt en niet met de auto de drukke binnenstad van Bilbao in wilt.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips