Zoek op land, regio of reis

×

Ontdek Toledo, Extremadura & Andalusië...

Vanuit Madrid naar het zuiden

Fly-drive | 10, 12 of 15 dagen | Spanje

Bij aankomst op Madrid luchthaven rijdt u naar de historische stad Toledo. Maak kennis met de pareltjes Cáceres en Mérida in Extremadura en sluit de reis af in Andalusië.

Vanaf 1498,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 27/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 10, 12 of 15 dagen | Spanje

Gedurende deze reis maakt u kennis met diverse facetten van Spanje. Toledo, de regio Extremadura en Andalusië. Gedurende deze reis laten we u kennis maken met bijzonder steden, een wonderschone natuur en authentiek Spanje.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid, Toledo, 84 km
Dag 2: Toledo, Hotel Entre dos Aquas
Dag 3: Toledo - Cáceres, Hospes Palacio de Arenales, 262 km
Dag 4: Cáceres, Hospes Palacio de Arenales
Dag 5: Cáceres - Mérida, Hotel Merida Palace, 66 km
Dag 6: Mérida - Sevilla, Hotel Casa Imperial, 191 km
Dag 7: Sevilla, Hotel Casa Imperial
Dag 8: Sevilla - Malaga, Hotel Villa Conmigo, 205 km
Dag 9: Malaga, Hotel Villa Conmigo
Dag 10: Malaga - Luchthaven Malaga, 11 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2 : Welkom in Toledo!

Na aankomst op de luchthaven van Madrid staat de huurauto klaar en rijdt u naar uw hotel in Toledo. Toledo werd al bewoond ver voor Christus door de Romeinen. In de 6e eeuw kozen de Visigoten het als hun hoofdstad en in de middeleeuwen was het een smeltkroes van christelijke, islamitische en joodse cultuur. Het uitgebreide monumentale en culturele erfgoed, dat dateert uit deze periode, was de reden dat Unesco de historische binnenstad van Toledo in 1986 op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. In de 16e eeuw werd het de 'keizerlijke stad' genoemd, omdat Karel I hier voornamelijk hof hield. In Toledo vindt u veel werk van El Greco; zijn meesterwerken schilderde hij hier.

Route: Luchthaven Madrid (ophalen huurauto) - Toledo, 84 km

Dag 3 - 4: Cáceres, de parel van Extremadura

U verlaat uw accommodatie in Toledo en rijdt naar uw volgende bestemming, Cáceres. De oude binnenstad is in 1986 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De prachtige architectuur in de stad is een mix van romaanse, moorse, gotische en renaissance stijlen en is een reflectie van haar geschiedenis. In de 12e eeuw zijn de stadsmuren rond de oude stad gebouwd. Hier liggen maar liefst 6 kerken. Zoekt u een mooi overzicht over de stad en de omgeving? Bezoek dan de toren naast de entreepoort. Even een paar trappen op, maar het uitzicht is prachtig. Sluit uw dag af met een drankje op een van de terrassen op het Plaza Mayor.

Route: Toledo - Cáceres, 262 km

Dag 5 : Prachtig Mérida

Op weg naar uw volgende stop, Mérida. Deze stad, gelegen aan de rivier de Guadiana vindt u terug op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze vermelding heeft Mérida te danken aan de archeologische schatten die deze stad te bieden heeft. De brug, het enorme theater en de tempel maken van Mérida een openlucht theater. Laat u meenemen in de historie en beleef de schoonheid van de stad. Geniet van uw verblijf, de monumenten en de charme van deze stad!

Route: Cáceres - Mérida, 66 km

Dag 6 - 7 : Sevilla

Na het ontbijt verlaat u Mérida en rijdt u naar Sevilla. De Werelderfgoed stad Sevilla is een bezoek zeker waard! De gebouwen die op de Werelderfgoedlijst staan liggen alle drie in de wijk Santa Cruz; de enorme, gotische, 15e-eeuwse kathedraal van Sevilla met de 12e-eeuwse Moorse klokkentoren, La Giralda; de Archivo de Indias en de Reales Alcazares, het koninklijk paleis van Sevilla. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het beroemde Plaza de España plein. Verwonder u over de kleuren en schoonheid op dit door toeristen zeer geliefde plein!

Route: Mérida - Sevilla, 191 km

Dag 8 - 9 : Malaga

Malaga, uitkijkende over de zeehaven, is een van de grootste Moorse citadellen die bewaard zijn gebleven. Gebouwd tussen de 8e en 11e eeuw is het nu het onderkomen voor het Archeologisch museum waar vondsten tentoongesteld zijn uit de Fenicische en Romeinse tijd. Via een stuk verdedigingsmuur is de citadel verbonden met het kasteel van Gibralfaro, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft over de stad. Onder de citadel schuilt het inmiddels gedeeltelijk uitgegraven Romeins Theater. Via de Avenida de Cervantes komt u bij de stierenvechtersarena, die in de volksmond bekend is als de Malagueta. Het stadhuis of Ayuntamiento en de voormalige douane, Aduana, liggen vlakbij de kathedraal, hier bekend als 'de manke poot', omdat de tweede toren nooit werd afgemaakt. Deze tempel is een toonbeeld van de Spaanse Renaissance. Het interieur is rijkelijk bedeeld met kapellen die stuk voor stuk prachtige Andalusische heiligenbeelden herbergen. Het koorgestoelte is bewonderenswaardig en datzelfde geldt voor de schilderijen die de zeer oude muren vullen. De Kerk van Santiago staat aan de straat die u naar een van de trefpunten voor de bevolking van Malaga, het Plaza de la Merced, voert met als belangrijkste blikvanger het Monument aan Torrijos. Vlakbij vindt u het geboortehuis van Pablo Picasso.

Route: Sevilla - Malaga, 205 km

Dag 10: Voldaan naar huis

Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Malaga waar u de huurauto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar Amsterdam.

Route: Malaga - Luchthaven Malaga, 11 km

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aquas
2 nachten Cáceres, Palacio des Arenales
1 nacht Mérida, Hotel Mérida Palace
2 nachten Sevilla, Hotel Casa Imperial
2 nachten Malaga, Hotel Villa Conmigo

Overnachtingen 12-daagse reis

2 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aquas
3 nachten Cáceres, Palacio des Arenales
2 nacht Mérida, Hotel Mérida Palace
2 nachten Sevilla, Hotel Casa Imperial
2 nachten Malaga, Hotel Villa Conmigo

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten Toledo, Hotel Entre dos Aquas
3 nachten Cáceres, Palacio des Arenales
2 nacht Mérida, Hotel Mérida Palace
3 nachten Sevilla, Hotel Casa Imperial
3 nachten Malaga, Hotel Villa Conmigo

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Entre dos Aguas hotel

Entre Dos Aguas Hotel Boutique is het voormalige huis van de Spaanse gitarist Paco de Lucia. Het bevindt zich in het stadscentrum van Toledo, tegenover het Convento de Santo Domingo. De kamers hebben airconditioning. Elke kamer heeft een flatscreen-tv met kabelzenders. Sommige hebben een comfortabele zithoek. Er staat een koffiezetapparaat op alle kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een bidet, badjassen en slippers. Overal in Entre Dos Aguas Hotel Boutique is gratis WiFi beschikbaar. Casa-Museo de El Greco en Puerta del Sol Toledo liggen beide op 500 meter van de accommodatie.

Hospes Palacio de Arenales

Wilt u weten hoe het is om in een paleis te slapen? Verblijf in de voormalige zomerresidentie, Palacio de Arenales, en ontdek het! Het hotel ligt midden in de natuur op korte afstand van Caceres en is omringd door honderden eeuwenoude olijfbomen. Het hotel staat garant voor een luxe en comfortabel verblijf. Palacio de Arenales heeft een zwembad, een spa- en wellness centrum, een tuin en een eigen restaurant met een terras. De comfortabele kamers hebben airconditioning, een televisie, minibar en een eigen badkamer. De voormalige zomerresidentie van de familie Golfín dient als decor om avonturen te beleven in de stad Caceres, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ga ook op reis door de natuurlijke wereld in ontdek de wereld vol flora en fauna in het hart van het landelijke Extremadura. Een waar paradijs wacht op u met grote groene gebieden en eeuwenoude olijfbomen zover het oog reikt. Caceres onderscheidt zich door zijn prachtige historische erfgoed, met indrukwekkende gebouwen, zoals het Palacio de las Veletas, het Palacio de los Golfines of de Co-kathedraal van Santa María, evenals bezienswaardigheden zoals de Plaza Mayor, de Plaza de Toros of het Casa de la Cigüeña.

Ilunion Merida Palace

Hotel Ilunion Mérida Palace is gevestigd in een gerestaureerd 15e-eeuws paleis aan de Plaza de España. Het biedt een dakterras met een seizoensgebonden zwembad en uitzicht over de stad. Hotel Mérida Palace ligt op 200 meter van de Romeinse tempel van Diana. De stijlvol ingerichte kamers van het Mérida Palace zijn voorzien van airconditioning en vast internet. Alle kamers beschikken over een satelliet-tv, een minibar en een kluisje. De badkamers zijn uitgerust met een haardroger en toiletartikelen.

Hotel Casa Imperial

Hotel Casa Imperial bevindt zich in het hart van Sevilla, naast de Casa de Pilatos, een gebouw vol geschiedenis van de zestiende eeuw. Op een paar minuten lopen vindt u de meest karakteristieke monumenten van de stad.
Het hotel heeft een karakteristieke inrichting met een houten afwerking, smeedijzeren elementen, fonteinen, stenen bogen en felgekleurde tegels. De kamers hebben een traditionele, lichte inrichting. Er is airconditioning en een kleine zithoek met een flatscreen-tv. Alle kamers hebben een kleine koelkast.

Villa Conmigo

Voel de warmte van de Spaanse zon op het zonneterras van Villa Conmigo. Neem een ​​verfrissende duik in het grote zwembad (5,5m x 11,5m) of geniet van de jacuzzi onder het genot van een koud drankje. Kom tot rust in de Finse sauna en geniet van een heerlijke professionele massage. Deel uw ervaringen met andere gasten in de gezellige lounge of aan de buitenbar. Bij frisser weer is het heerlijk vertoeven in de ruime woonkamer met open haard of aan de grote eettafel.

De stijlvolle kamers bieden airconditioning, comfortabele boxspringbedden en zachte badjassen. De geur van verse Nespresso-koffie vult uw kamer terwijl u merkt dat het zonlicht door de ramen glinstert. Verwen uzelf met de verzorgingsproducten van The Spa Collection in uw eigen badkamer en geniet van het heerlijke ontbijt onder de Spaanse zon.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips