Zoek op land, regio of reis

×

De Rioja en Navarra wijnroute...

De grote variatie van La Rioja

Fly-drive | 4 dagen | Spanje

Ontdek al het moois van La Rioja en Navarra, van de rijke cultuur tot de heerlijke wijnen.

Vanaf 560,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 06/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 4 dagen | Spanje

La Rioja is, hoewel één van de kleinere autonome gemeenschappen van Spanje, een groots land. Deze schijnbare tegenspraak wordt onmiddellijk duidelijk zodra u kennismaakt met de grote historische, culturele en natuurlijke rijkdom van de regio. De grond wordt overal met zorg bewerkt en biedt fabuleuze producten: uitstekende groenten, fruit en wijn... En dan bovenal wijn, behorende tot de beste wijnen ter wereld. Het is de regio van de de kunst en de geschiedenis - de regio wordt doorkruist door de bedevaartsroute naar Santiago -, de gastronomie, de rust, de vruchtbare en kleurrijke natuur, het feestgedruis en de plechtige rituelen. Bijna alles wat u maar wensen kunt, is te vinden in La Rioja. La Rioja heeft het aanzien van de Spaanse wijn aanzienlijk vergroot. Omdat de heuvelachtige regio een indrukwekkend arsenaal uitstekende wijngaarden heeft, kreeg het eind 20e eeuw als enige Spaanse wijnregio het hoogste appellationniveau: Denominación de Origen Calificada.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Bilbao - Calahorra, Parador de Calahorra, 194 km
Dag 2: Calahorra - Olite, Parador de Olite, 41 km
Dag 3: Olite - Santo Domingo de la Calzada, Parador de Santo Domingo de la Calzada, 128 km
Dag 4: Santo Domingo de la Calzada - Luchthaven Bilbao, 119 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Volop geschiedenis in Calahorra

Na aankomst op het vliegveld van Bilbao haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Calahorra, het Romeinse Calagurris Ibérica Nassica, één van de oudste steden van Spanje. De stad is gelegen op een heuvel en kijkt uit over het vruchtbare dal van de Cidacos. De inwoners van de stad verdienen al eeuwenlang hun geld met de handel in de topkwaliteit producten van de akkers uit de streek. De laatgotische kathedraal, met een gevel met albasten beeldhouwwerken, is 15e-eeuws; de noordelijke Poort van San Jerónimo is een plateresk pronkstuk. Bij de binnenkomst ziet u de kapel van de Cristo de la Agonía, daarachter het koor en, eer doende aan de forse muren, kleinere kapellen zoals die van de Cristo de la Pelota of die van de Visitación. In het oog springend zijn ook de barokke sacristie en het platereske claustrum, waar de schatten van het kathedraalmuseum zijn ondergebracht: schilderijen, edelsmeedwerk, een 12e-eeuwse bijbel en een spectaculaire monstrans, bekend als 'De Cypres'. De Moorse oude stad herbergt een Romeinse triomfboog en, bij het uitkijkpunt Bellavista met uitzicht over het rivierdal van de Cidacos, de 16e-eeuwse kerk van San Andrés. Aan het Plaza del Raso, ooit Romeins forum, wordt alle glorie opgeëist door het mooiste toonbeeld van neoclassicisme uit de Rioja, de kerk van Santiago. Daar vlakbij, het Gemeentemuseum, met ongeveer 11.000 archeologische stukken, waaronder de beroemde Dama Calagurritana. Een andere verrassing wacht u in het Carmelietenklooster met een superbe 'Christus aan de zuil gebonden' van de hand van Gregorio Fernández.

Tip: Bezoek één van de Bodegas in La Rioja rond Calahorra, zoals Torres Librada (Alfaro) of Bodegas Viña Herminia (Aldeanuela del Ebro). La Rioja heeft het aanzien van de Spaanse wijn aanzienlijk vergroot. Omdat de heuvelachtige regio een indrukwekkend arsenaal uitstekende wijngaarden heeft, kreeg het eind 20e eeuw als enige Spaanse wijnregio het hoogste appellationniveau: Denominación de Origen Calificada.

Uw hotel, de Parador de Turismo Marco Fabio Quintiliano, is gelegen aan de centraal gelegen Paseo de la Merced. De parador is vernoemd naar de in Calahorra geboren Romeinse schrijver.

Route: Bilbao(ophalen huurauto) - Calahorra, 194 km

Dag 2: Terug in de tijd in Olite

Olite is een waar juweel waar zelfs nog sporen van de Romeinen en Visigoten terug te vinden zijn. De koning Karel III van Navarra vestigde zich in het begin van de 15e eeuw in de stad en liet het toenmalige kasteel uitbreiden tot een paleis, het Palacio Real de Olite. Later beheerde zijn kleinzoon, de prins van Viana, het kasteel. Het heeft een middeleeuws uiterlijk met zijn stevige torens en kantelen. Het werd in 1925 tot nationaal monument verklaard, en is het belangrijkste voorbeeld van gotische stadsarchitectuur in Spanje. Een wandeling door de smalle straatjes van Olite voert u langs nobele stenen huizen met wapens op de gevels, middeleeuwse galerijen en prachtige kerken, en de Romeinse muur die de stad omringd. De gotische Iglesia Santa María la Real heeft een prachtige gevel en indrukwekkend altaarstuk, terwijl de Iglesia San Pedro Apóstol de gotische bouwstijl combineert met barokke en Romaanse elementen.

U overnacht in de Parador van Olite, gevestigd in het oude kasteel van Koning Karel III.

Route: Calahorra - Olite, 41 km

Dag 3: Santo Domingo de la Calzada, een stad met een verhaal

Santo Domingo de la Calzada is onlosmakelijk verbonden met de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het dankt zijn naam aan een beroemde heremiet - Santo Domingo - die zich in 1044 met hart en ziel wijdde aan de bedevaartgangers en bruggen en herbergen bouwde en wonderen verrichtte om de route begaanbaarder te maken. Zijn nagedachtenis is nog volop aanwezig in de stad, bijvoorbeeld in het oude Pelgrimshospitaal dat door deze Heilige werd opgezet en nu in gebruik is als hotel. In het hartje van de stad staat een parador tegenover de opvallende de kathedraal. De kathedraal werd vanaf 1158 gebouwd in gotische stijl maar met harmonieus verwerkte Romaanse (portaal en absis), barokke (portaal en toren) en renaissance elementen. Bijzonder is het platereske hoofdaltaar van de hand van Damián Forment, en het graf met een Romaanse beeltenis van Santo Domingo. Ook kunt u een bezoek brengen aan het aangrenzende Plaza de España met het gemeentehuis, een wandeling maken langs de muren tot het klooster van San Francisco en het pelgrimsmonument, de wapenschilden bekijken op de herenhuizen langs de Calle Mayor, of een bezoek brengen aan de woning van Santo Domingo (met informatiekantoor voor de bedevaartgangers) en aan de brug die hij er met eigen handen bouwde.

U brengt de nacht door in de Parador van Santo Domingo de la Calzada

Route: Olite - Santo Domingo de la Calzada, 128 km

Dag 4: Voldaan terug naar huis

Na het ontbijt in rijdt u terug naar Bilbao waar u uw huurauto op het vliegveld kunt inleveren.

Route: Santo Domingo de la Calzada - Bilbao (inleveren huurauto), 119 km

Overnachtingen 4-daagse reis

1 nacht Calahorra, Parador de Calahorram
1 nacht Olite, Parador de Olite
1 nacht Santo Domingo de la Calzada, Parador de Santo Domingo de la Calzada,

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Calahorra

De Parador van Calahorra is gehuisvest in een van de meest belangrijke historische gebouwen in de regio van La Rioja. Dit charmante gebouw met ligt aan de oevers van de rivier de Ebro en wordt, omringd door een weelderige tuin vol kleurrijke bloemen en palmbomen. Alle kamers hebben telefoon, TV, Canal+, internetaansluiting, minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel heeft een restaurant, receptie, lobby, bar, lift, winkeltje en een prachtige tuin. Bij de accommodatie is gratis parkeergelegenheid voor de gasten die met eigen vervoer naar de accommodatie komen. In het hotel is gratis wifi aanwezig, hierdoor kunt u het thuisfront op de hoogte houden van uw geweldige reis!

Parador de Olite

De Parador van Olite ligt midden van de gelijknamige stad, een mooi dorp in Navarra en is gevestigd in een 15e-eeuws kasteel dat uitgeroepen is tot nationaal monument.Achter de robuuste, stenen muren van Parador de Olite ligt een magisch hotel met glas-in-loodramen, gewelfde wandelpaden en met zorg uitgekozen elementen die bijdragen aan de majestueuze en luxe sfeer. U kunt heerlijk uitrusten in de gemeenschappelijke ruimten met antiek meubilair, aantrekkelijke wandtapijten en sfeerverlichting. Er is ook gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lift, winkeltje, specialiteiten restaurant en een prachtige tuin.

Parador de Santo Domingo de la Calzada

Deze parador ligt in Santo Domingo de la Calzada, in het noorden van Spanje. Het voormalig ziekenhuis ligt vlakbij de monumentale stad Logroño. De Parador de Santo Domingo de la Calzada bevindt zich in het historische centrum van de stad, naast de beroemde kathedraal, waarin een kip en een haan worden gehouden. Breng een bezoek aan de kathedraal, het historische hostel van de pelgrims en het Cisteriche convent. Zo'n 20 km verderop ligt het pittoreske dorp San Millán, de la Cogolla, waar o.a. rondleidingen door wijngaarden en kloosters worden georganiseerd. Een bezoek aan de bekende wijngaarden van Haro is ook zeker de moeite waard (ca. 14 km). In de omgeving worden ieder jaar ook vele festivals georganiseerd, waaronder het feest van Santo Domingo op 12 mei en de Strijd der Wijnen van haro in juni. De kamers bieden uitzicht op het historische plein. U vindt er een telefoon, TV, minibar en kluis. De volledig ingerichte badkamers hebben een bad of douche, toilet en wastafel. Bovendien is een 24-Uursreceptie, lobby, bar, restaurant, sauna, jacuzzi en een fitnessruimte aanwezig. Onder het hotel is een parkeergarage met beperkte plaatsen en betaald parkeren.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel | BE

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips